
ÄT RÄTT! - Ät ren och naturlig mat.
För mig betyder ren och naturlig mat den mat som vi får från naturen. Mat som är fylld med stärkande vitaminer, mineraler, antioxidanter, levande vatten och naturligt socker.
Att äta ren mat stärker ditt immunförsvar och minskar risken att drabbas av ohälsa. Dessutom stärker det kroppens naturliga reningsprocess.
Laga mat från grunden ger dig hälsovinster eftersom du slipper alla onödiga tillsatser som finns i många hel- och halvfabrikat, samt att det du lagat själv ofta blir billigare, näringsrikare och godare än det du köper färdigt i butiken.
Ät ekologiskt om du har möjlighet. Personer som äter ekologiskt har mindre rester av bekämpningsmedel i kroppen än en person som äter oekologiskt. Dessutom är ekologisk kost mer näringsrik och smakar godare. Men låt inte bli att äta frukt och grönsaker för att du inte hittar ekologiskt. Dock bör du passa dig för oekologisk kaffe, bananer, potatis, vin/vindruvor och mejeriprodukter. De står högt på giftlistan.
Att odla själv kan vara enklare än du tror. Fönsterbrädan fungerar utmärkt och mer närodlat än så kan det inte bli!

Frukt och bär
Frukt och bär innehåller livsnödvändiga vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Ät mycket av dem varje dag.

Grönsaker
Grönsaker innehåller massor av vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra nyttigheter som din kropp behöver.

Örter och kryddor
Örter och kryddor är fulla med antioxidanter och hämmar inflammation. De är goda och bra för din hälsa.

Kost som försvårar
Det finns livsmedel som du bör dra ner på eller inte äta alls om du vill läka eller förebygga ohälsa.

Minska på fettet
Bra fett, dåligt fett, fettrikt, fettsnålt, fettfritt, mättat fett, omättat fett, transfett, hälsosamt fett, omega-fett...

Växtätare eller köttätare?
Kan det vara så att det finns en gemensam nämnare som gör att båda drabbas av ohälsa? Svar ja!