top of page
Jag är en levnadsglad tjej som vill inspirera dig att leva ett långt och friskt liv!

Som 44-åring (2018) fick jag bröstcancer. Jag blev milt uttryckt helt galet, vansinnigt arg. När läkaren sade ordet cancer svartnade det för mina ögon och jag tänkte "Jag ska minsann visa dig...!" Jag kände mig lurad, arg och beslutsam att bli frisk. I bilen på vägen hem utnämnde jag mig själv till Superwoman och jag berättade det för alla. Jag berättade att jag skulle kämpa, jag vinner och jag ska leva länge!

Stress

Jag hade under en längre tid varit väldigt trött, hade konstant huvudvärk och drabbats av utmattningssyndrom i två omgångar.

Vi var ofrivilligt barnlösa några år, jag och min man, tills vi äntligen väntade tvillingar. I samma veva var min mamma sjuk i äggstockscancer och känslorna var överallt. Jag såg hur cellgifterna bröt ner hennes kropp och hon fick ingen hjälp från sjukvården om hur hon kunde stärka sitt immunförsvar genom att främst äta rätt. Vi anhöriga hade inte kunskap om kostens betydelse och vi litade till fullo på sjukvården. Sorgen var enorm när hon gick bort och det var svårt att få livet att kännas så härligt som det borde kännas efter att ha blivit välsignad med två fantastiska barn. 

Under åren har jag jobbat mycket. Jag är en plikttrogen och omtänksam tjej som naturligt tänker på andra framför mig själv. Jag gick fort, andades fort eller andades inte alls. Jag höll andan ibland precis som om jag inte hade tid att andas. Familj och vänner var oroliga men jag vinkade bort det med att det bara var tillfälligt. I helgen ska jag vila… eller snart är det semester.

Jag och min man välsignades med vårt tredje barn och föräldraledigheten gjorde mig gott. Åter i arbete ökade jag farten, men snart gick det inte mer och jag blev sjukskriven för utmattningssyndrom. Att få den diagnosen var för mig ett nederlag. Jag kände mig misslyckad som inte orkade med jobb och hem. I efterhand vet jag att jag gjorde för mycket, prioriterade aldrig mig själv och därmed uteblev den viktiga återhämtningen.

Tappade bort mig själv

Någonstans på vägen tappade jag bort mig själv. Jag hade sprungit för fort och för länge utan återhämtning. Det finns ett ordspråk som lyder ”Spring inte fortare än att din själ hänger med” och jag hade definitivt sprungit ifrån min. Jag hade till och med fått min själ utmattad av allt spring efter mig.

Bota orsaken tack!

Missförstå mig inte, för jag har stor respekt och är enormt tacksam för allt vad sjukvården kan göra som hjälper människor att bli friska. Men jag vet också att det finns alternativa metoder som kan fungera lika bra och ibland till och med bättre. Sjukvården sätter många gånger bara plåster på det onda och kommer inte åt orsaken, vilket betyder att du inte kan bli helt frisk. Dessutom är de rädda för alternativa metoder så jag blev rekommenderad av dem att inte söka information på Internet. Jag skulle enbart "googla" flik nr 8 i min vårdplanspärm... Det var det enda jag behövde veta tyckte de.

 

Sjukvården får inte erbjuda annat än operation, strålning och cellgifter. Läkaren sa att det inte finns tillräckligt med forskning som stödjer andra alternativ till vård och jag förstår att inte tillräcklig forskning finns då det är svårt att få sådan forskning finansierad. Forskning idag får främst sin finansiering från läkemedelsindustrin och deras intresse är att sälja läkemedel... Du fattar. Läkare idag som informerar om alternativa behandlingar kan idag bli av med sin läkarlicens så jag förstår att de är tysta. Det ingår helt enkelt inte i deras arbetsuppgifter att informera om alternativa metoder. Läkarna är utbildade till att ta bort det onda så gott de kan, samt ordinera läkemedel.

 

Jag vill att de botar orsaken, inte symtomen.

JAG bestämmer över min kropp

Jag bestämde mig för att bli frisk till varje pris men att sjukvårdens väg inte var rätt väg för mig att gå. Jag var övertygad om att de till och med kunde göra det värre. Jag är så tacksam att jag tog beslutet att inte låta någon annan än jag bestämma över min kropp. Det är ju ändå mitt liv det handlar om.

Stärk immunförsvaret

Undersökningar gjordes som visade att det bara var i bröstet det fanns en tumör. Läkarna rekommenderade att operera bort en del av bröstet, ta strålbehandling och därefter cellgift ifall det fanns några sjuka celler kvar. Tog de hela bröstet behövde jag troligen inte strålning men cellgift rekommenderades starkt så jag beslutade mig för att ta bort hela mitt högra bröst för att i alla fall slippa strålningen. Operationen visade att det var frisk vävnad runt tumören och inget hade spridit sig till lymfkörtlarna. Glädjen var total och nu tvekade jag inte alls att säga nej till cellgift. Nu var det dags att stärka immunförsvaret - inte bryta ner det!

Tänk dig frisk

Det är inte bara kosten som har stor påverkan när det gäller att förebygga sjukdomar. Motion är jätteviktigt och hur du mår mentalt påverkar mycket mer än vi tror. Det finns forskning som säger att vi kan tänka oss sjuka och då kan vi väl tänka oss friska också? Jag tänkte hela tiden att jag var frisk. Det var bara en knöl i mitt bröst som var sjuk och den skulle tas bort. Visst, jag är fullt medveten om att det inte går att tänka bort vissa sjukdomar, men jag lovar att du mår bättre om du fyller dig med positiva tankar istället för negativa tankar.

Hitta din egen sanning

Sist men inte minst vill jag säga att det jag skriver här grundas på mina egna erfarenheter och jag inte har någon medicinsk utbildning inom kost och hälsa. Jag har läst mycket böcker och informerat mig på Internet, trots bannor från sjukvården, och jag känner mig trygg med den information jag fått. Jag har naturligtvis varit noga med att sålla bland det jag läst, för det finns mycket osanning skrivet. Men vad är egentligen sanning? Forskning visar resultat som de för stunden tror är sanning, men en annan dag vinklas det på annat sätt. Du måste hitta din egen sanning för att hitta den rätta balansen i ditt liv!

Inspiration

Jag inspireras främst av Anthony William, Medical Medium, som hjälper människor världen över med att läka från olika sjukdomar. Mycket av det jag skriver här kommer från hans lära. Böcker om personlig utveckling och självläkning är också stora inspirationskällor för mig.

 

Och så älskar jag denna sång https://www.youtube.com/watch?v=XbxNtPiCBK8

 

Den betyder jättemycket för mig. Kanske den kan betyda lika mycket för dig?

Bild Ulrika i Ekbacken.jpg
hjärtan
Soluppgång över vetefält
Stråle av ljus
Röda rosor i vatten
sten Tower
blåbär
Meditation
Högar av böcker
bottom of page