top of page
Färgglada frukter

Frukt och  bär

Frukt och bär innehåller vitaminer, mineraler, antioxidanter, proteiner, fett, fibrer och andra livsnödvändiga näringsämnen. 

 

Frukt är en unik blandning av livgivande och livräddande ämnen som förebygger ohälsa och bidrar till ett långt liv.

 

  • Frukt har förmåga att stärka och reparera din kropp. Det finns absolut ingen kost - och absolut inga piller som förbättrar så många funktioner i kroppen som frukt gör.

 

  • Du behöver fruktens glukos för att fungera. Det ger näring till hjärnan, nervsystemet och kroppens alla celler samt skyddar levern.

  • Var inte rädd för fruktsocker! Ett kilo frukt ska inte förväxlas med ett kilo socker. Ett kilo socker är ett kilo socker och frukt är en unik blandning av mycket näring och en liten del socker. Sockret i frukt är dessutom ett naturligt socker, inte bearbetat socker som livsmedelsindustrin använder.

  • Frukt äter du bäst för sig självt eller tillsammans med råa grönsaker, särskilt bladgrönsaker. Det beror på att magen bryter ner frukt och råa grönsaker snabbt. Om du blandar in protein, fett eller tillagade grönsaker som tar längre tid på sig att brytas ner, får frukten vänta på sin tur i magen och det kan orsaka gasbildning. Vänta gärna en timme med annan mat efter det att du ätit frukt.

  • Frukt dödar virus och bakterier. Till exempel banan, vilda blåbär, äpple och papaya är de starkaste virusmotståndarna på jorden.

  • Frukt är antisjukdomsmat, det främjar inte cancer eller göder candida. Frukt är en avgörande del i vägen tillbaka från ohälsa eller om du vill förebygga ohälsa. Frukten är din livskamrat!

bottom of page