VARM KRYDDIG SALLAD
1 portion
INGREDIENSER
2 potatisar, 1 stor morot
1 palsternacka, 0,5 squash
1 tsk mald koriander
0,5 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk honung
0,5 rödlök i tunna skivor
Spenat och ruccola
GÖR SÅ HÄR
Skala och skär potatis, morot och palsternacka i bitar samt dela
squashen i bitar och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper.
Massera in grönsakerna med honung och kryddor och rosta
i ugnen i 20-25 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.
Lägg sallad i en skål och toppa med de varma grönsakerna och rödlök.
Häll dressingen över.
Dressing
Blanda 3 msk färskpressad apelsin, 1 tsk honung och 0,5 riven vitlöksklyfta.
TIPS!
Du kan också välja andra gröna blad. Grönkål kanske?
Visste du
att spenat är full av vitaminer och andra näringsämnen
som är lätt för levern att ta till sig.