Varm sallad.jpg

VARM KRYDDIG SALLAD

1 portion

 

INGREDIENSER

2 potatisar, 1 stor morot

1 palsternacka, 0,5 squash

1 tsk mald koriander

0,5 tsk mald spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk honung

0,5 rödlök i tunna skivor

Spenat och ruccola

GÖR SÅ HÄR

Skala och skär potatis, morot och palsternacka i bitar samt dela

squashen i bitar och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper.

Massera in grönsakerna med honung och kryddor och rosta

i ugnen i 20-25 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.

Lägg sallad i en skål och toppa med de varma grönsakerna och rödlök.

Häll dressingen över.

 

Dressing

Blanda 3 msk färskpressad apelsin, 1 tsk honung och 0,5 riven vitlöksklyfta.

 

TIPS!

Du kan också välja andra gröna blad. Grönkål kanske?

 

Visste du

att spenat är full av vitaminer och andra näringsämnen

som är lätt för levern att ta till sig.