top of page
Blåbär i hand.jpg

Mat från naturen

Mat som lever i harmoni med naturen ger extra god kraft i din kropp.

 

Den har en jordande förmåga, ger dig styrka och är bra på att stärka kroppens naturliga reningsprocess. Mat från naturen är med andra ord i högsta grad läkande mat.

Fyll gärna frysen med bär och svamp. Torka växter och använd till te eller i mat- och bakverk.

  • Vilda blåbär står som nummer ett när det kommer till läkande mat från naturen. Det är ett intelligent bär som är ett av de mest sprängfyllda när det gäller antioxidanter. Det är också ett av de mest tungmetallsavgiftande livsmedlen.

  • Rödklöver är ett mirakel som ofta betraktas som ogräs, men rödklöver är den växt som allra bäst stärker lymfsystemet och renar lymfvätskan. Den är fullmatad med näringsämnen som bekämpar ohälsa. En riktig multivitamin faktiskt!

  • Honung har fina hälsofördelar och du ska inte vara rädd för sockret. Eftersom bin samlar nektar från olika växter är fruktosen och glukosen i honung sprängfylld med ämnen som stärker ditt immunförsvar.

  • Nässelblad är otroligt antiinflammatorisk och innehåller läkande ämnen som bland annat stöttar binjurar och kvinnors reproduktiva system.

  • Maskrosor poppar upp på våren när våra kroppar behöver vårstädas. Den är bra på att städa bort gifter som lagrats i kroppen på de mest svåråtkomliga ställen.

  • Chaga är en svamp som växer på träd och innehåller immunstimulerande näringsämnen som ger förnyad livskraft åt de vita blodkropparna. Chaga köper du bäst i Hälsokostbutiken. Drick den som te eller rör ner den i din smoothie.

  • Havsgrönsaker från Atlanten är ännu en variant av mat från naturen som betyder mycket för vår hälsa. Det är alger som är mycket effektiva på att avlägsna tungmetaller ur kroppen. När de driver ut gifterna så är det bara näringsämnen som de lämnar kvar, speciellt välgörande mineraler som skapar balans.

bottom of page