LINGONBRÖD
1 formbröd
INGREDIENSER
4 dl havregryn
2 dl havremjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl havremjölk
0,5 dl honung
2 dl lingon
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda väl.
Blanda havremjölk med honungen
(värm lätt om du inte använder flytande honung)
Blanda torra och blöta ingredienser och rör om till en gröt.
Tillsätt lingon och blanda väl.
Klä en bakform (1,5 liter) med bakplåtspapper
och klicka i gröten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 1 timme.
Låt svalna helt under en bakduk innan du skär skivor.
Förvaras i kylskåp upp till en vecka eller lägg i frysen.
TIPS!
Brödet passar utmärkt att äta även utan pålägg till en kopp te.
Du kan också välja att byta ut den mot bullen till fikat.
Visste du
att lingon är ett nordiskt superbär tillsammans med
blåbär och tranbär. Fyllda av antioxidanter stärker det
ditt immunförsvar.