LINSBRÖD
1 st formbröd
INGREDIENSER
1 dl torkade röda linser (90 g)
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl sötmandel
2 dl glutenfria havregryn (70 g)
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
3 dl vatten
1 msk honung eller lönnsirap
3 msk oliv- eller kokosolja
GÖR SÅ HÄR
Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten,
minst 12 timmar.
Skölj linserna och låt dem rinna av.
Mixa alla torra ingredienser i en matberedare.
Tillsätt linserna och blanda väl.
Blanda vattnet med ev sötning samt olja och
häll det över fröblandningen.
Blanda till en deg, den ska vara ganska tjock.
Tryck ut degen i en smord form (1,5 liter).
Grädda brödet mitt i ugnen på 175 grader i cirka 1 timme
och låt det sedan svalna helt.
TIPS!
Det går bra att rosta.
​
Visste du
Linser är mycket näringsrika. De innehåller bra protein, har låg fetthalt och är rika på fibrer.
​