top of page

LINSBRÖD

1 st formbröd

 

INGREDIENSER

1 dl torkade röda linser (90 g)
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl sötmandel
2 dl glutenfria havregryn (70 g)
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
3 dl vatten
1 msk honung eller lönnsirap
3 msk oliv- eller kokosolja

 

GÖR SÅ HÄR
Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten,

minst 12 timmar.


Skölj linserna och låt dem rinna av.


Mixa alla torra ingredienser i en matberedare.

 

Tillsätt linserna och blanda väl.


Blanda vattnet med ev sötning samt olja och

häll det över fröblandningen.


Blanda till en deg, den ska vara ganska tjock.

Tryck ut degen i en smord form (1,5 liter).


Grädda brödet mitt i ugnen på 175 grader i cirka 1 timme

och låt det sedan svalna helt.


TIPS!

Det går bra att rosta.

​

Visste du

Linser är mycket näringsrika. De innehåller bra protein, har låg fetthalt och är rika på fibrer.

​

bottom of page