Ugnsrostade kikärtor.jpg

UGNSROSTADE KIKÄRTOR

 

INGREDIENSER

1 fp kikärtor
1 tsk chilipulver, 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt, 0,5 tsk svartpeppar
1 msk olivolja
1 tsk pressad citron

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

 

 Häll av och skölj kikärtorna.

 

Blanda kikärtorna med övriga ingredienser.

 

 Lägg på plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 60 minuter. 

 

Rör om ibland och kolla så de inte bränns.

De ska vara knapriga när de är klara, men inte för knapriga...

 

TIPS!

Goda att äta till fredagsmyset eller strösslas på en krämig soppa eller på en sallad.

 

Visste du att

Garbanzoböna som kikärtor också kallas innehåller massor av kostfiber, proteiner och olika mineraler. Det nyttigaste är att köpa torkade kikärtor som man kokar själv,

men näringsvärdet vad det gäller färdigkokta från affären lär inte vara nämnvärt sämre.