top of page
Grillspett.webp

Växtätare eller köttätare?

Kan det vara så att det finns en gemensam nämnare som gör att både växtätare och köttätare drabbas av ohälsa? 

 

Javisst! Den gemensamma nämnaren är fett. Fett belastar levern så att den får det svårare i sitt arbete med att städa bort bakterier, virus och giftiga tungmetaller från din kropp.

 

I generationer har människor världen över visat att det inte är bra för hälsan att äta stora mängder fett, vare sig du äter kött eller äter växtbaserat. En kost med nyttigt fett är visserligen bättre, men är du sjuk eller har symtom på ohälsa så måste du även minska på det nyttiga fettet.

  • Måste inte kroppen ha fett? Kroppen får i sig det fett den behöver då det finns fett i det mesta du äter. Det fett som finns i frukt, grönsaker, havsgrönsaker och örter är i så måttliga mängder att de varken överbelastar levern, matsmältningssystemet eller immunförsvaret.

  • Äter du kött kan du minska köttintaget till högst en gång per dag, förslagsvis till middagen. Du minskar även ner på växtbaserat fett.

  • Äter du växtbaserad kost så minskar du ner på nötter, frön, oliver, oljor, nötsmör och avokado. Ät dem högst en gång per dag, förslagsvis till middagen. 

bottom of page