Rödbetshummus.jpg

RÖDBETSHUMMUS

10 personer på en buffé

 

INGREDIENSER

500 g färska rödbetor

2 burkar tetra med kikärtor

1 vitlöksklyfta

2 msk pressad citron

1 tsk mald spiskummin

1 tsk salt

 

GÖR SÅ HÄR

Tvätta rödbetorna och koka dem i vatten tills de är mjuka, ca 25-30 minuter.

 

Spola rödbetorna i kallt vatten, gnid av skalet och låt dem kallna.

 

Skär rödbetorna i bitar och mixa dem med avspolade kikärtor samt övriga ingredienser.

Håller ca 1 vecka i kylskåp.

 

TIPS!

Det går också bra att köpa färdigkokta rödbetor.

 

Visste du att

många idrottare dricker rödbetsjuice när de vill prestera på topp.

Nitratet i rödbetor tillför extra mycket syre till dina muskler och med en ökad syretillförsel blir musklerna mer uthålliga och du kan prestera både bättre och längre.