top of page
Rödbetshummus.jpg

RÖDBETSHUMMUS

10 personer på en buffé

 

INGREDIENSER

500 g färska rödbetor

2 burkar tetra med kikärtor

1 vitlöksklyfta

2 msk pressad citron

1 tsk mald spiskummin

1 tsk salt

 

GÖR SÅ HÄR

Tvätta rödbetorna och koka dem i vatten tills de är mjuka, ca 25-30 minuter.

 

Spola rödbetorna i kallt vatten, gnid av skalet och låt dem kallna.

 

Skär rödbetorna i bitar och mixa dem med avspolade kikärtor samt övriga ingredienser.

Håller ca 1 vecka i kylskåp.

 

TIPS!

Det går också bra att köpa färdigkokta rödbetor.

 

Visste du att

många idrottare dricker rödbetsjuice när de vill prestera på topp.

Nitratet i rödbetor tillför extra mycket syre till dina muskler och med en ökad syretillförsel blir musklerna mer uthålliga och du kan prestera både bättre och längre.

Frisk med rätt kost, positiva tankar och

lite jävlaranamma!

ulrika@frokenfrisk.se

Fröken Frisk 

Bölevägen 47

816 30 Ockelbo

072-73 88 001

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2021 Fröken Frisk

bottom of page