top of page

LINSBRÖD

1 st formbröd

 

INGREDIENSER

1 dl torkade röda linser (90 g)
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl sötmandel
2 dl glutenfria havregryn (70 g)
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
3 dl vatten
1 msk honung eller lönnsirap
3 msk oliv- eller kokosolja

 

GÖR SÅ HÄR
Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten,

minst 12 timmar.


Skölj linserna och låt dem rinna av.


Mixa alla torra ingredienser i en matberedare.

 

Tillsätt linserna och blanda väl.


Blanda vattnet med ev sötning samt olja och

häll det över fröblandningen.


Blanda till en deg, den ska vara ganska tjock.

Tryck ut degen i en smord form (1,5 liter).


Grädda brödet mitt i ugnen på 175 grader i cirka 1 timme

och låt det sedan svalna helt.


TIPS!

Det går bra att rosta.

Visste du

Linser är mycket näringsrika. De innehåller bra protein, har låg fetthalt och är rika på fibrer.

bottom of page