LINSBRÖD
1 st formbröd
INGREDIENSER
1 dl torkade röda linser (90 g)
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl sötmandel
2 dl glutenfria havregryn (70 g)
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
3 dl vatten
1 msk honung eller lönnsirap
3 msk oliv- eller kokosolja
GÖR SÅ HÄR
Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten,
minst 12 timmar.
Skölj linserna och låt dem rinna av.
Mixa alla torra ingredienser i en matberedare.
Tillsätt linserna och blanda väl.
Blanda vattnet med ev sötning samt olja och
häll det över fröblandningen.
Blanda till en deg, den ska vara ganska tjock.
Tryck ut degen i en smord form (1,5 liter).
Grädda brödet mitt i ugnen på 175 grader i cirka 1 timme
och låt det sedan svalna helt.
TIPS!
Det går bra att rosta.
Visste du
Linser är mycket näringsrika. De innehåller bra protein, har låg fetthalt och är rika på fibrer.