top of page
KIKÄRTSBIFFAR
2-3 portioner
INGREDIENSER
1 chiaägg (1 msk chiafrö + 3 msk vatten)
400 g kikärtor
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
2 msk potatismjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 krm kajennpeppar
0,5 tsk salt
GÖR SÅ HÄR
Blanda chiaägget och låt stå i 10-15 minuter.
​
Häll av och skölj kikärtorna.
Skala vitlöken.
Skölj och skär purjolöken i mindre bitar.
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör
tills det är finfördelat.
Forma färsen till 8 biffar och stek dem i olja,
ca 3 min på varje sida.
​
TIPS!
Om du inte har kikärtor går det bra med bönor.
​
Visste du
att lök är naturens antibiotika och om du lider av järnbrist är lök till stor hjälp eftersom svavelinnehållet bromsar
kroppens förlust av järn.
bottom of page