Bönbiffar.jpg

KIKÄRTSBIFFAR

2-3 portioner

 

INGREDIENSER

1 chiaägg (1 msk chiafrö + 3 msk vatten)

400 g kikärtor

1 vitlöksklyfta

1 purjolök

2 msk potatismjöl

1 tsk spiskummin

1 tsk malen koriander

1 krm kajennpeppar

0,5 tsk salt

 

GÖR SÅ HÄR

Blanda chiaägget och låt stå i 10-15 minuter.

Häll av och skölj kikärtorna.

 

Skala vitlöken.

 

Skölj och skär purjolöken i mindre bitar.

 

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör

tills det är finfördelat.

 

Forma färsen till 8 biffar och stek dem i olja,

ca 3 min på varje sida.

TIPS!

Om du inte har kikärtor går det bra med bönor.

Visste du

att lök är naturens antibiotika och om du lider av järnbrist är lök till stor hjälp eftersom svavelinnehållet bromsar

kroppens förlust av järn.