top of page
Touching blommor

Älska dig själv

En gång var jag till en vis kvinna som sa att jag skulle lära mig att älska mig själv. Jag tyckte det var en egoistisk tanke och såg inte alls det positiva med att älska mig själv. Nu vet jag vad det innebär. Att älska mig själv innebär att lära känna mig själv på djupet...
  • Självkärlek - Självkärlek är att vara stolt över dig själv och bejaka det som du älskar att göra. Självkärlek är att acceptera alla sidor hos dig själv och att ta hand om dig själv. Att vårda dig själv och sätta gränser. Våga ge dig själv den villkorslösa kärlek du förtjänar. Låt livet älska dig.


Självkärlek är även att älska andra, kärleken svämmar över till andra! När vi älskar oss själva känner vi oss förälskade i livet självt. Det blir lättare att se positivt på omvärlden och förstå och förlåta andra. Därför är självkärlek något vackert och absolut inte egoistiskt. 

  • Jag säger god morgon med ett leende - Det fanns stunder i livet då jag inte tittade mig i spegeln på morgonen. Jag gillade liksom inte den där trötta och slitna tjejen som mötte min blick varje dag. Hon var en riktig energitjuv!

 

En morgon bestämde jag mig för att sparka ut henne för gott. Jag tittade i spegeln, mötte hennes blick och sa god morgon med ett stort leende och vips så var hon borta! Kvar i spegeln står en tjej som ler mot mig. Hon säger god morgon och önskar mig en fin dag. Hon såg mycket piggare ut och jag kände mig mycket gladare när jag gick därifrån.

 

Det gör stor skillnad när du väljer att möta dig själv med ett leende varje dag och säga något positivt. Det är bara Du som bestämmer hur du bemöter dig själv. Det är jätteviktigt att du känner dig trygg med vem du är och uppskattar ditt eget jag.

  • Spegelövning för att stärka din självkänsla Louise Hay, en kvinna välkänd inom personlig och andlig utveckling har skrivit om kraften med positiva affirmationer och hon rekommenderar denna övning till alla som vill läka inre och obearbetade sår.

Övning: Ställ dig framför spegeln. Ta ett par djupa andetag och se dig själv djupt in i ögonen. Ha ingen brådska och håll kvar ögonkontakten, och säg följande till dig själv: ”Jag älskar dig [ditt namn]. Jag verkligen, verkligen älskar dig!”

Denna enkla övning kan vara känslosam och den når oss själva på ett djupt plan. När vi tillåter oss känna våra känslor så släpper vi taget om dem, vi helar oss själva. Det viktiga är att du fortsätter göra övningen varje dag, gärna flera gånger per dag i början och med tiden kommer du att märka skillnad. Jag är glad att jag fortsatte och övningen har fått mig att tro på orden jag säger.

Om du känner att denna övning känns rätt för dig – prova!

 

Om du känner att denna övning inte känns rätt för dig – prova!

 

Du har inget att förlora, allt att vinna. Ha tålamod till processen och ge ditt inre tiden som behövs. Lycka till!

bottom of page