top of page
Blombukett

Förlåtelse

Vi ackumulerar känslor och attityder under flera år. När du lär dig att släppa taget om allt som du inte behöver, det som tynger, så kommer du att kunna gå genom livet på ett annat sätt, gladare och friare. Känn glädje, för det är du värd!

  • Att förlåta andra - Att förlåta någon som gjort dig illa kan vara jättesvårt. Men när du väl gör det finns det inget bättre. Det är svårt att vara lycklig om du går runt och är arg. Att förlåta kan vara en otrolig lättnad och kan förändra ditt liv mer än du tror.

  • Vill du att andra ska förlåta dig? - Du kan aldrig kräva att andra människor ska förlåta. Det du kan göra i dessa lägen är att förlåta dig själv och samtidigt inom dig ta ansvar för dina handlingar. Givetvis kan du uttrycka din önskan om att bli förlåten, men räkna dock inte med att människor har den styrka som krävs för att förlåta och ha det absolut inte som ett krav.

  • Kan du förlåta dig själv? Den vi är hårdast mot är ofta oss själva. Att förlåta dig själv handlar om att först ta ansvar och sedan lägga upp en handlingsplan för förändring av det oönskade som du inte vill ha i ditt liv. Samtidigt som du förändrar ditt liv förlåter du dig själv genom att förlåta andra och be andra att förlåta dig. Även om de inte förlåter dig så förlåter du dom. Detta gör dig kraftfull och det fyller dig med självkärlek som är något helt annat än självförakt. Om du fallerar är det bara att börja om på nytt. Ge inte upp. Det du söker är värt att kämpa för!

  • Om jag förlåter så visar jag mig svag - Tvärtom! Att förlåta någon visar att du är en stark människa. Att älta det som hänt gör dig svag och sårbar. 

  • Det går inte att förlåta – det som hände var för hemskt - Så kan det vara. Men för att bli kvitt din ångest måste du försöka acceptera att det som hände är något du inte längre kan påverka. Det går inte att få det ogjort. Att älta händelsen är ett sätt att bearbeta dina känslor, men låt det inte hålla på för länge.

  • Är förlåta att glömma? - Nej, man behöver inte glömma eller sudda bort det som hänt, men det kan däremot innebära är att den tar udden av det smärtsamma. Förlåtelsen hjälper dig att hantera det så att det inte gör lika ont och att det inte blir ett hinder för ett gott liv.

bottom of page