Blomkål och potatissoppa.jpg

BLOMKÅL- OCH POTATISSOPPA

3-4 portioner

 

INGREDIENSER

4-5 normalstora potatisar

1 gul lök

450 g blomkål

8 dl vatten

2 msk buljong av god kvalitet

Olivolja

2 tsk timjan (valfritt)

Salt, vitpeppar

 

GÖR SÅ HÄR

Skala potatis och lök och skär i bitar samt dela blomkålen i bitar.

 

Fräs grönsakerna i olivolja i någon minut utan att de tar färg.

 

Tillsätt vatten och buljong och koka tills

grönsakerna är mjuka, ca 15-20 minuter.

Mixa i mixer eller med stavmixer tills soppan är slät.

 

Smaka av med timjan, salt och vitpeppar.

 

TIPS!

Soppan är god även utan timjan om du föredrar det.

 

Visste du

att timjan innehåller antiseptiska, antivirala, antibakteriella och slemlösande egenskaper som stödjer läkning i hela kroppen.