top of page
Bönbiffar.jpg

KIKÄRTSBIFFAR

2-3 portioner

 

INGREDIENSER

1 chiaägg (1 msk chiafrö + 3 msk vatten)

400 g kikärtor

1 vitlöksklyfta

1 purjolök

2 msk potatismjöl

1 tsk spiskummin

1 tsk malen koriander

1 krm kajennpeppar

0,5 tsk salt

 

GÖR SÅ HÄR

Blanda chiaägget och låt stå i 10-15 minuter.

​

Häll av och skölj kikärtorna.

 

Skala vitlöken.

 

Skölj och skär purjolöken i mindre bitar.

 

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör

tills det är finfördelat.

 

Forma färsen till 8 biffar och stek dem i olja,

ca 3 min på varje sida.

​

TIPS!

Om du inte har kikärtor går det bra med bönor.

​

Visste du

att lök är naturens antibiotika och om du lider av järnbrist är lök till stor hjälp eftersom svavelinnehållet bromsar

kroppens förlust av järn.

bottom of page